6thSem Stories - Program Pertama

Tuesday, March 28, 2017



Bismillahirrahmanirrahim.
Asalamualaikum if there's any fellow reader.

Thanks for coming, lol. Since I haven't frequently update the blog, so kalau ada yang tersinggah - terbaca tu memang ajaiblah. I have a lot of things going, running and jumping over places inside my head actually. Tambah pulak semester keenam sesi pertama tahun 2017 ini tinggal berbaki separuh sahaja, forsure all of the stories memang banyak. It keeps adding on as days are passing by. 

First story first, I wanted to share here about my first program I get officially involved to, this semester. Program Ultimate Tuition adalah program anjuran DUTA UUM which I even barely known this "DUTA" thingy before. A friend of mine is one of them, being selected by the KPT as an ambassador of our university. Hebat rupanya kawan yang seorang ini. I never really give a damn about it. Sebab semester-semester sebelumni I just focus on my kolej je.

So he invited me, and sebab I thought the program pun macam chill je that I just come to aid the organizer and facilitate student - bukan I yang organize pening kepala the way I did so many times long before untuk kolej; yang mana I get tired of it.Then I agreed.

Buat program dekat Napoh je. almost like my kem kecemerlangan zaman-zaman sekolah dulu. Anyway, at first I had no idea wht kind of facilitators I might meet on this program.Do I know them or do I not? Berapa orang yang get involved pun I tak tahu. Bluntly following this one friend, (I think) simply bcs I trust him and that's that. 

Malam before gerak ke Napoh untuk check in penginapan tu, I got this very hard core bad feeling. Wallahi, sedih bukan main lagi nak tinggal geng-geng blok pasal apa tah. Budak-budak ni chill je.
Tak dinafikan, it happened that way sebab I nervous (plus takut - tapi taknak mengaku takut) barangkali. I am that "over thinking" type of person, kann. Pergi semberono je, malam tu baru sampai rasa cuaknya. There are things I feared of. I tak pernah berperogram without my kolej member; budak-budak eon, plg kurang.. sorang yang I familiar with, mesti ada in any program or event I ever did termasuk masa I dgn PBS. Since my first semester, they are my one and only circle kott. 
Thus, you can say that I rasa mcm sehelai sepinggang sebatang kara gitu.

I even cried that night. trolololll. Sebab I sayu sangat ke apetah. those childish feelings and over thingking hit me like truck. I joined this Ultimate Tuition Program following my friend, kann. But the fact is, selama kita berkawan I tak pernah involved dengan dia bila dia berkerja. (organizing program or event is working, right). I tahu apa yang dia buat. But whenever we met, we went for hangout ke apa, bukan dalam formal/official working mode. Kita keluar atau bersembang untuk fun and unofficial matters. I takut, I can't adapt towards his way of working (and leading the team) sebab selama ni kan boss I dalam kalangan orang lain. Dekat kolej, Sometimes even I the one yang had high authority leading the event. I afraid yang cara kita tak sama then I might get uncomfortable towards him. 

Nahhh... dah cakap dah, my thinking can get way too overboard. Acah-acah sungguhlah. (My bad!)
 







Surprisingly, as soon as I meet everyone - dalam empat orang lagi ahli jawatankuasa program, it took no time for us to bond and fit in together. I mean, kita boleh makan semeja, bergelak gurau sekali; within no time agak impressive, kan. Pelik bak kata Ash, cepat sangat kitaorang ngam. Padehal I barely known any of them sebelumni. Well, semuapun setudent dari kolej laluan lain. So that's why. Surely I am so much grateful sebab kita tak ramai, and I boleh sesuaikan diri dengan strangers yang asing sekali dalam kehidupan sehari-hari I sebelumni. I am thankful too sebab, gelabah je lebih pasal takleh adapt-lah apa yet it turned out my one friend is leading the whole team just fine. I learnt a lot dari new ppl I met here. They are all great student. Mantan-mantan majlis tertinggi belaka dan sangat berpengaruh. Different ppl lead to different characters which that is an interesting experience.

The program was so short. 2 days one night packed left me quite and impact with affection to most of them. Rasa macam tak puas dan berharap untuk bekerjasama lagipun ada. It gives me excitement whenever I meet them by chance afterwards  kampus. that kind of impact, lah.  Alhamdulillah 



You Might Also Like

0 comment(s)

Like us on Facebook

Flickr Images