Tuesday, October 1, 2013

A Journal of Today


Assalamualaikum wbt.

Kugagahi jua diri ini untuk menghapdet belog walaupun sebenarnya tengah dalam keadaan tersangat pening kepala. Dah jarang pening kepala berbanding sebelum ini. Tapi skang sekali dia pening, makk aihhhh kemain lagi sakitnyeh. Ikut suke je bile nak pening-pening ne. Hmmm..
Umi pun kurang sihat. Pening kepala jugak katanya. Tambah dgn batuknye lagi. Rasanya umi penat sgt kott sbb dalam due tige harini sibuk nauuu dgn kerja-kerja di sekolah and sibuk meniagee jugak. Risau. Aku dah suh umi pi tidoq, tapi umi insist nak menanda kertas periksa jugak. kalau bertangguh umi kata, lagi naya nak tanggung beban kerja-kerja terkumpul. Aku fikir, betul lahh tu. Sebbaek segala house chores dah kusiap settle kan sebelum pukul 9 malam tadi. Jadi takdelahh umi pun susah hati nak fikir hal rumah. Basuh kain done, masak nasi, siapkan makan malam pung done. Cuci pinggan mangkuk, kemas dapur semua selesai. Alhamdulillah sbb aku pun terajin dan gagah malam ne.

Harini okay. Seminar Makro Ekonomi dan Ekonomi Malaysia telah berjalan dengan jayanya pagi tadi. Terima kasih sangat Cikgu Norafza yang menjemput penceramah osemm untuk kami. An honor of gratitude, opkoss to the penceramah seminar tersebut, En Mustaza Mansor. In shaa Allah, kita jumpa di UKM tahun depan. even UKM dah naikkan syarat min pointer tahap melangit -,-" *sabauuu jela* Banyak input yang telah diberi. Harap aku kuatttt semangat  untuk follow guide line yang dah diberi even malassss tu memang menebal dlm jiwa. :-)

Alhamdulillah, kelas Pengajian Am harini tidak menyesakkan jiwa dan kepala otak dengan tekanan dari guru tersayang. Buat latihan alih bentuk komunikasi scr tiba-tiba and kena hantar sebelum balik, bukanlahh perkara yang mengejutkan. Kalau tak buad camtuh, bukan Cikgu Shaharuddin Abu Kassim namanye. Ngeh. Seronok pulakkk rasanye kelas pengajian Am harini bile pembentangan tu dimulakan awal sebelum cikgu masuk kelas. Satu, sebab cikgu takde chance nak menegur dek bagi ruang pd pembentangan, satu lagi sbb rasa macam hari ni fokusss nauu. Tak tdoq langsung. Memang input tu, in shaa Allah mengalir masuk ajee. *happy* Harap sangat keadaan ne berkekalann. Aku memang kalah dgn pressure daripada cikgu, so aku takmahu mnde tu. heheh. 

np Hijab I'm in Love - Oki Setiana & Shindy

Ingatkan malam ne macam longlai ajee aku nak mengapdet. 
Dah tige hari aku daftar dengan cikk nuffnang. Ingatkan nak try menabung siked and ade saving by the end of the year before start menulis and cari kerja. Tapi, dalam tige hari ne, sesen pung tak masuk lagi sebab aku tak ditauliah jadi member lagi. Baru tige hari kannnn. *menggelabah*
Tadi usya stats nuffnang, I am already a glitterati. Yeayy!! walaupun xde sesen lagi tuh masih tak berubah, tapi dah ade semangat nak mengapdet and teruskan perjuangan berkongsi nota. Okay, jumpa lagi dlm next entry sayangs. Ngeh.. 

np OST Dari Sujud ke Sujud

wassalam. barakallahufikum,

1 comment:

Anonymous said...

assalamualaikum....mcm mne ana nk follow...ana ske bce cter yg dtulis..n dpt amik bnyk ilmu tntg stpm...syukran