Wednesday, April 11, 2012

Luahan Rasa Cikgu Tabika


Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia

Photobucket

"I like you so so so so much"

Kehidupan bekerja memang memenatkan. *sigh* 
time cuti macam ne lah baru dapat tidur puas-puas.
nak share story pasal kerja aku; tapi takde idea lah pulakk macam mana nak meluahkan
apa yang terbuku dalam hati ini dalam bentuk ayat yang menarik.

Bekerja sebagai seorang guru tabika dan menjaga budak-budak empat tahun memang mencabar.
berhadapan dengan rakan-rakan sekerja yang semuanya berpangkat kakak dengan pe'el yang bermacam-macam... lebih-lebih lagilah mencabarnya.

[sedang mendengar Kosong by Najwa Latif; 'beliau' kata lagu ne ada kaitan dengan aku. benarkah wahai Amar Firhan? huhuhu~ teringat scene memerah kelapa parut ketika khidamat komuniti]

Kerana aku masih baru dan masih muda; menghormati semua orang di tempat kerja dan memberikan yang terbaik dalam kerja yang aku lakukan merupakan azam aku.
Seriously I'm giving all my best. 
But unfortunately, dalam seminggu lebih bekerja.. sudah ada yang kurang senang dgn aku.
apalah nasib badan :c sukar gaks an bekerja ne.

Aku tak pasti nape dia tak puas hati. Bila dah tahu beliau tak senang dengan aku, barulah kumengerti nape selama ni beliau nampak agak plastik di hadapanku. hailarhhhh~ setakat neh, InsyaAllah pesan abah and umi supaya tak miss istilah-istilah 'tolong, akak, terimakaseh, sori dan lain-lain' tidakku tinggalkan.
apa yang beliau mintak salunyeh aku cuba terima dengan hati dan minda yang terbuka even sometimes i felt uneasy wif her demands. 

bila bab ngajar nampak macam beliau berat hati nak buat. but then bila aku ngajar beliau dok sibuk-sibuk kacau anak-anak aku. Sikit-sikit suruh dak neh kiss budak tuh. "eiii rimas lahh. apo kojadohnyo soh budak-budak wat kojo tak sopan tuh? *maranehh* takdok mondo leyn ko nak ngajo?"  tambah lak aku ni student yang ditarbiah dgn didikan agama yang extra kat maahad dulu, lagi leww tak biasa dengan keadaan tersebut.
setakat sikap and penampilan beliau yang tak berape nak capai piawaian, aku takkesah sgt. sebab itu atas pertimbangan akal maseng-maseng.(aku pon biasa-biasa je) tapi kalaw nak libatkan dak-dak tok buat mnde yang sweet (kononnye) tu tak payah lew. I don't think it suits them to learn such things; xsampai masanye lagi. err~ takgitu keh?

sempat lagi, bila TERmakan dalam dgn beliau aku reka satu phrase neh jadikan lagu . aku reka lirik. melodi, celup-celup dari lagu sediada cmpur sendiri punyerr. hehe :D

Biarkan masa yang menentukan
Kan kuadukan kepada yang Esa
Kau aniaya aku
Kau permainkan aku
Kau fikirku tertipu dengan helah kunomu

TETTT >..<" *malu*


2 comments:

odah said...

baru nak tengok ke cite gumiho tu?? ahaha

Fanaluva said...

Phewwitt. akak kerja tabika. Samew lah kita... Saya pun kerja tabika jugak eh maksud saya taska. Selalu kiss2 tapi Saya kiss2 baby je. hewhewhew..